BY ELIZA

Een handige checklist voor elke ondernemer

Toen ik net begon als ondernemer, maakte ik me regelmatig zorgen over mijn gebrek aan financiële kennis. Ik had geen idee waar ik het geld vandaan moest halen om mijn bedrijf te starten en had al helemaal geen kaas gegeten van boekhouding of belastingen. Hoewel ik inmiddels veel kennis heb opgedaan, blijft er altijd één ding wat me toch een beetje angst aanjaagt: de belastingaangifte.

Je weet dat het elk jaar weer terugkomt, maar telkens als er een groot “Doe je belastingaangifte voor 1 mei” bericht op mijn scherm verschijnt, schrik ik daar toch weer van. Is het alweer bijna mei? Het voelt alsof het gisteren nog 1 januari was! De belastingaangifte staat zeker niet bovenaan mijn prioriteitenlijstje. Laten we eerlijk zijn, het voelt als een tandartsafspraak waar je niet op zit te wachten. Je begrijpt waarom het moet, het kan soms pijnlijk zijn, maar uiteindelijk ben je blij als het achter de rug is en je er pas volgend jaar weer aan hoeft te denken.

Laat mij je ondersteunen

Een belangrijke les die ik als ondernemer heb geleerd, is dat het vragen om hulp cruciaal is als je niet goed bent in iets. Ik heb ontdekt dat je niet alles alleen kunt doen en ik ben dankbaar voor alle hulp die ik heb gekregen! Daarom ben ik er nu om jou te helpen. In samenwerking met de Belastingdienst wil ik je graag bijstaan bij het correct en tijdig invullen van al je belastingaangiften, zonder fouten. Klinkt dat goed?

Creëer een systeem

Het is eigenlijk heel eenvoudig: hoe beter je je administratie bijhoudt, hoe gemakkelijker het invullen van je belastingaangifte zal zijn. Ik ben zelf nogal chaotisch, dus heb ik systemen bedacht om bonnen en facturen te bewaren. Tip: maak een map op Google Drive voor je bonnen, je kunt rechtstreeks vanuit de app een foto van de bon maken. Doe dit meteen, dan hoef je geen bonnen meer kwijt te raken. Zorg ervoor dat je overal een systeem hebt om je financiën te digitaliseren en dat je zo snel mogelijk je administratie op orde hebt. Pas dan kun je beginnen met het invullen van je belastingaangifte.

Controleer je werk

Je kunt ervoor kiezen om je belastingaangifte zelf in te vullen of deze uit te besteden. Beide opties hebben voor- en nadelen. Zelfs als je ervoor kiest om je aangifte te laten doen, is het belangrijk om van tevoren te begrijpen wat je doet en waarvoor alle cijfers staan. Als je iets niet begrijpt, vraag het dan! Het is vaak minder ingewikkeld dan het lijkt. Een groot deel van je persoonlijke belastingaangifte is al voor je ingevuld, maar het is wel essentieel dat je alles goed controleert. Dit kun je het beste zelf doen. Het zakelijke gedeelte van de belastingaangifte kun je uitbesteden of zelf invullen. Om je te helpen bij het maken van deze keuze, kun je gebruikmaken van de handige Aangiftechecklist. Deze vertelt je stap voor stap wat je moet doen, wat je nodig hebt en waar je op moet letten als je je belastingaangifte uitbesteedt.

Delegeren is een vaardigheid

Ik heb er al snel voor gekozen om mijn aangiften uit te besteden. In het begin wilde ik alles zelf doen en kunnen. Maar ik heb geleerd dat een groeiend bedrijf betekent dat je niet alles zelf kunt doen. Een van mijn coaches heeft me geleerd om te delegeren. Dit is gewoon een chique woord voor uitbesteden en hulp vragen. Ze heeft me ook geleerd dat je het beste kunt doen waar je goed in bent en hulp vragen bij de dingen waar je niet goed in bent. Ik heb een fantastisch accountantskantoor gevonden waar alleen vrouwen werken. Het is dus niet waar dat vrouwen niet goed zijn in cijfers, ik ben er gewoon niet zo goed in. Nu weet ik dat alles foutloos en op tijd wordt ing

Wat ga jij doen, uitbesteden of zelf doen? Let me know!

Disclaimer: dit artikel is in samenwerking met de Belastingdienst gemaakt. Dit verandert echter niets aan mijn mening, ik sta volledig achter dit artikel.