BY ELIZA

Favoriete tools

Ik ben dolenthousiast over het idee van slim werken in plaats van hard werken. Ik geloof dat de juiste tools het mogelijk maken om dit te bereiken. Door het gebruik van diverse handige tools heb ik mijn werkzaamheden kunnen automatiseren, waardoor ik nu meer tijd kan besteden aan mijn klanten. Hieronder vind je een lijst met de tools die ik gebruik:

Eliza van Houten

Business tools

Iedere ondernemer streeft ernaar om slimmer te werken in plaats van harder. Persoonlijk maak ik gebruik van diverse online tools om mijn werk gemakkelijker te maken en tijd te besparen. Ben jij ook altijd zo nieuwsgierig naar hoe ondernemers hun werk aanpakken? Vandaag deel ik graag mijn favoriete online tools met jou.

Elementor

Elementor is een gebruiksvriendelijke drag and drop page builder waarmee je ontzettend mooie en professionele website mee kunt bouwen. De gratis versie kan al heel veel, maar op een gegeven moment mis je wellicht net wat mogelijkheden. Een upgrade naar Elementor Pro geeft je hoe dan ook meer opties. Elementor is een innovatief bedrijf dat blijft ontwikkelen. Ik gebruiken Elementor, de visual builder, voor mijn webdesign en development werkzaamheden. Ik vind het belangrijk dat jij zelf aan jouw website kunt blijven werken, omdat een zakelijke website in mijn ogen nooit af is. Met Elementor kun je gemakkelijk werken, zelfs zonder technische kennis.

Moneybird

Ik gebruik Moneybird voor mijn boekhouding, omdat dit een zeer gebruiksvriendelijk systeem is. Hierin kan ik gemakkelijk facturen verzenden, inkoopfacturen uploaden en mijn belastingaangifte indienen.

 

Bovendien biedt Moneybird de mogelijkheid om automatisch facturen te genereren wanneer iemand via mijn (WordPress) website een online product bestelt. Hiervoor maak ik gebruik van een koppeling die je voor eenmalig €29 kunt aanschaffen. Wil je deze koppeling aanschaffen? Klik dan hier.

 

Wil je Moneybird zelf uitproberen? Klik dan op de knop om een gratis proefperiode van 60 dagen ter waarde van €60 te ontvangen.

 

Voor de volledigheid: als je klant wordt via mijn aanbeveling, ontvang ik een Coolblue tegoedbon ter waarde van €50.

WooCommerce

Voor het betalen van mijn online producten maak ik gebruik van WooCommerce als betaalsysteem. Deze gratis plug-in is gemakkelijk te installeren op een WordPress website.

 

Met WooCommerce en Mollie kan ik online betalingen ontvangen en worden klanten automatisch toegevoegd aan mijn mailsysteem (Mailblue).

 

Wanneer iemand bijvoorbeeld mijn Insta Master bestelt, ontvangt deze persoon automatisch een bevestiging vanuit Mailblue en wordt hij of zij toegevoegd aan een automatische mailreeks.

zoom

Voor al mijn coachingsessies maak ik gebruik van Zoom. Een van de vele voordelen van Zoom is dat de klant de sessie direct op zijn of haar eigen laptop kan opnemen.

 

Zoom is gratis voor 1-op-1 afspraken en groepsmeetings tot 40 minuten. Aangezien ik vaak groepssessies geef die langer duren dan 40 minuten, heb ik een betaald account. Hiervoor betaal ik ongeveer €14 per maand.

Mailblue

Voor al mijn coachingsessies maak ik gebruik van Zoom. Een van de vele voordelen van Zoom is dat de klant de sessie direct op zijn of haar eigen laptop kan opnemen.

 

Zoom is gratis voor 1-op-1 afspraken en groepsmeetings tot 40 minuten. Aangezien ik vaak groepssessies geef die langer duren dan 40 minuten, heb ik een betaald account. Hiervoor betaal ik ongeveer €14 per maand.

Mollie

Ik gebruik Mollie voor al mijn online betalingen, waarmee ik verschillende soorten betalingen kan accepteren, zoals iDeal, creditcard, Bancontact, Klarna en SEPA-incasso.

 

Mollie is gekoppeld aan WooCommerce, waardoor ik bestellingen via deze betaalservice kan ontvangen.

 

Mollie is ook een van de goedkoopste opties die er zijn. Voor bijvoorbeeld een iDeal-transactie betaal ik slechts €0,29 exclusief BTW.