BY ELIZA

Vijf tips om dagelijks nieuwe klanten aan te trekken

Als ondernemer droomde ik ervan om dagelijks nieuwe klanten binnen te krijgen, en het is nu mijn realiteit. Ik krijg regelmatig de vraag hoe ik dat doe. Ik heb een aantal dingen die ik dagelijks doe op een rijtje gezet: 

 

Ten eerste richt ik me elke dag op minimaal één activiteit die potentieel inkomsten kan genereren, ook wel bekend als ‘income producing activities’. Dit kan bijvoorbeeld zijn: het online pitchen van mijn aanbod, een mail sturen, een dm-gesprek met een volger, een netwerkevenement bijwonen, een potentiële klant opvolgen en reviews opvragen en delen.

 

Ten tweede is automatische sales en lead generatie ook belangrijk. Hoewel ik minimaal drie maanden vakantie per jaar neem en alleen bij hoge uitzondering in het weekend werk, blijven mijn Facebook- en Instagram-advertenties op de achtergrond draaien. Dit betekent dat nieuwe klanten mij nog steeds kunnen vinden, zelfs als ik niet actief bezig ben met het zoeken naar nieuwe klanten.

 

Ten derde is het belangrijk om dagelijks aan marketing en zichtbaarheid te werken, ook wel zaaien genoemd. Veel ondernemers beginnen pas met zaaien op het moment dat ze willen oogsten, maar het is belangrijk om regelmatig zichtbaar te zijn zodat nieuwe mensen je beter leren kennen.

 

Ten vierde is het belangrijk om proactief te zijn en niet te wachten tot klanten jou benaderen. Benader (potentiële) klanten actief, help ze, praat met ze en bied jezelf aan om (gratis) masterclasses te geven. Doe iets om nieuwe klanten aan te trekken.

 

Ten vijfde is het werken aan je eigen (zelf)vertrouwen cruciaal. Het gaat er niet alleen om wat je doet, maar ook om hoe je het doet. Je potentiële klanten pikken jouw energie op, dus zorg ervoor dat je zelfverzekerd en niet vanuit schaarste gedreven bent. Zelfvertrouwen is besmettelijk.

 

Dit zijn mijn vijf manieren waarop ik dagelijks nieuwe klanten aantrek, waarbij het laatste punt nog steeds een punt van aandacht voor mij is. Als mijn verkoop tijdelijk stagneert (het overkomt ons allemaal), dan kijk ik altijd eerst naar mezelf: wat kan ik innerlijk veranderen? Waar houd ik mezelf klein? Waar zit mijn blokkade?

 

Als je hulp nodig hebt bij het creëren van een consistente klantenstroom, dan is mijn Coaching Traject perfect voor jou. In zes maanden leer je alles wat je moet weten om een winstgevend en schaalbaar bedrijf op te bouwen en om consistent €5000,- of meer omzet per maand te genereren. 

 

Ik geloof dat je geen jaren hoeft te ploeteren of keihard hoeft te werken om een succesvol bedrijf op te bouwen.

 

In mijn Coaching Traject deel ik al mijn levensveranderende lessen, inzichten en kennis met ondernemers die ook naar het volgende niveau willen groeien.

 

乂乂乂
Eliza