BY ELIZA

Waarom de magische 10K volgers geen garantie is voor succes op social media

Als startende ondernemer is het verleidelijk om je te richten op het behalen van de magische grens van 10K volgers op social media.

 

Vroeger was dit aantal cruciaal om de swipe-up functie op Instagram te kunnen gebruiken, maar met de introductie van de link sticker is dit niet meer nodig. Toch blijven veel ondernemers gefocust op het vergroten van hun volgersaantal. Maar is dit wel zo belangrijk als vaak gedacht wordt?

 

Eigenlijk zegt het aantal volgers dat je hebt maar weinig over het succes van je bedrijf. Het gaat niet om de kwantiteit, maar om de kwaliteit van je volgers. Het is belangrijker om je te richten op het aantrekken van de juiste doelgroep en deze om te zetten in klanten. Dit bereik je door content te maken die hen aanspreekt en waarmee je hen kunt helpen.

 

Het kopen van volgers is een absolute no-go. Fake followers dragen niet bij aan de kwaliteit van je volgers en zorgen voor een lagere engagement rate. Bovendien worden ze gemakkelijk herkend als influencer marketeer en schrikken ze potentiële samenwerkingspartners af.

 

Kortom, het is belangrijk om je te richten op de kwaliteit van je volgers in plaats van de kwantiteit.

 

Wil je meer leren over Instagram marketing? Bekijk dan mijn andere blogs of volg mij op Instagram! @elizavanhouten.nl