BY ELIZA

Zes stappen om van onzeker naar zakenvrouw te gaan

Ontdek hoe je zelfverzekerd kunt zijn tijdens zakelijke gesprekken

 

Als je denkt dat onzekerheid jouw grootste obstakel is in zakelijke gesprekken, denk dan nog eens goed na. Misschien ben je helemaal niet onzeker! Je bent trots op wat je hebt bereikt en je zou nooit je eigen bedrijf zijn gestart als je onzeker was geweest. Waarschijnlijk trek je je te veel aan van wat anderen van jou vinden. Dat is jouw grootste belemmering: niet onzeker zijn, maar onzakelijk.

 

Maak je geen zorgen, met deze zes stappen zul je je zelfverzekerder voelen tijdens zakelijke gesprekken.

 

Ten eerste, gebruik de Superwoman-techniek: adem diep in, plaats je handen in je zij en zeg luidkeels: “Ik kan dit!”

 

Ten tweede, stel grenzen en schrijf je doelen op voordat je een gesprek begint. Blijf gefocust en wees niet bang om te onderhandelen.

 

Ten derde, ga uit de ‘ik wil’-modus. Praat vanuit het perspectief van je bedrijf, niet vanuit jezelf. Ten vierde, wat anderen van jou denken, gaat je niets aan. Julia Pimsleur zei het zelf: het is iets wat in hun hoofd zit en waar je geen invloed op hebt.

 

Ten vijfde, laat de perfectionist in je los. In zakelijke gesprekken moet je je mannetje of vrouwtje staan en soms betekent dat niet de aardigste persoon zijn. Dit is niet persoonlijk, het is zakelijk. Ten slotte, neem het niet persoonlijk. Dit is waarschijnlijk het moeilijkste, maar het is essentieel. Het gaat niet over jou, het gaat over het bedrijf.

 

Je bent misschien niet als zakenvrouw geboren, maar met deze stappen zul je je zelfverzekerder voelen tijdens zakelijke gesprekken en zul je je ontwikkelen tot de zakenvrouw die je wilt zijn. Dus volg deze stappen en laat die zakelijke wereld zien wat je waard bent!